R

Ring oss 33 44 10 27

Åpent Mandag–Lørdag 09.00-18.00. 
Søndag 12.00-18.00

Gode vurderinger

Les anmeldelser om oss

Bestill Opphold Idag

Gjennom online booking

R

Ring oss 33 44 10 27

Åpent Mandag–Lørdag 09.00-18.00. Søndag 12.00-18.00

Bestill Opphold Idag

Gjennom online booking

Mange tror at man må eie dyrt utstyr for å kunne ta gode bilder, noe som er helt feil. Jeg har selv erfaring innenfor analog og digital fotografering, men finner meg selv stadig fotograferende med et verdigfult verktøy mange kanskje tar for gitt: telefonen

Telefonkameraet blir bedre og bedre, og en av mange grunnene til at du burde fotografere med telefonen er fordi du mest sannsynlig har den tilgjengelig hele tiden og derfor har mulighet til å fange et perfekt, rart eller spesielt øyeblikk. Jeg har laget en liste over tips til hvordan du kan fotografere dyr, da spesifikt hunder som jeg da har gjort en hel del ettersom jeg jobber på Thorsheim Kennel & Hundehotell.

1. Utforsk området
Si at du er ute i skogen og har lyst til å ta et bilde av hunden din: Hunden din er mest sannsynlig veldig interessert i å lukte rundt på området dere er i, og det er viktig å la den få tid til å gjøre det slik at du senere kan få dens fulle oppmerksomhet når du tar opp kameraet. Så vil du slippe at den går ut av posisjon for å sniffe på noe som definitivt er mye mer spennende enn deg med kameraet. Når du endelig har fått hundens fulle oppmerksomhet, er det en hel del andre ting du må være klar over før du starter å ta bilder.


Her har vi en kar som ikke var spesielt interessert i å bli tatt bilde av.

2. Lys og komposisjon
En av de viktigste tipsene jeg kan gi er å fotografere i naturlig lys, med mindre du befinner deg i et studio selvfølgelig. Det beste været å fotografere i er en overskyet himmel da himmelen blir som en massiv softbox som da gjør at lyset faller forsiktig på ansikter. Men om du absolutt må fotografere i sterkt sollys, anbefaler jeg å sette hunden i skyggen. Ikke bare vil du få et mer interessant bilde (avhengig av hva hunden sitter under) men du vil ha bedre kontroll over lys og kontraster som du senere kan lettere redigere.En annen viktig faktor å tenke på er komposisjonen som i alle tilfeller er grunnen til at bildet ditt blir bra. Den klassiske måten å komponere et bilde på, er ved hjelp av det gylne snitt. Dette prinsippet har igjennom lang tid blitt brukt til å skape harmoni i bilder. Del inn bildet i tre deler, horisontalt og vertikalt. Plasser så hovedmotivet, i dette tilfellet, hunden i et av disse krysningspunktene og du vil oppleve et mye mer interessant bilde.

Om du har vanskelig for å gjøre dette, er det mulig for telefonen å fotografere med rutenett slik at du kan forstå plasseringen lettere. Hvis du har en iPhone kan du gå inn på Innstillinger > Bilde og Kamera > Rutenett av/på. Ikke bare er generell komposisjon en viktig regel, men det er også viktig å eksperimentere med forskjellige vinkler. Har du for eksempel sett hvor store og søte øynene til hunder blir når du fotograferer dem fra et fugleperspektiv? Eller så kan du prøve å fotografere fra froskeperspektivet, altså fra bakken og oppover. Sitte i samme høyde som hunden er også et godt tips for et godt bilde. Eksperimenter i vei!

3. Leker, lyder og assistenter
Det er ikke bare-bare å fotografere hunder. De kan være høyt og lavt eller ha problemer med å stå stille noe som kan strekke tålmodigheten til en hver fotograf. Med leker og lyder er du nesten garantert et godt bilde av din firbente venn. Jeg vet ikke hvor mange ganger hundene har snudd på hodet hver gang det kom en rar, høy lyd ut av meg men jeg har hvertfall mange gode bilder til å bevise at det fungerte. Men så er det også de hundene som ikke bryr seg i det hele tatt over hvor mye du huier og hoier, så et annet godt råd er å ha en person ekstra som kan hjelpe til. Leker er også nyttige om du har en valp som kanskje blir distrahert av hver minste ting.

4. Redigering av bilder og apper
Om du vil avansere deg i fotograferingsfeltet kan du laste ned apper som tillater deg å redigere bildene dine. Her har du mange muligheter til å utforme bildene dine og være kreativ. Selv har jeg vært en stor tilhenger av VSCO Cam, men har over tid byttet til å bruke flere apper om gangen når jeg redigerer bilder. Selv om appene i utgangspunktet tilbyr det samme, så er kanskje én app bedre enn en annen på et spesifikt felt. Så jeg bytter på å bruke VSCO Cam, Afterlight og ColorStory. Dette er et felt som er mer smak og behag enn en spesifikk løsning ettersom vi alle har forskjellig smak når det kommer til visuell utforming av bilder. Noen liker kanskje tunge kontraster mens andre liker kanskje å ha det så plain som mulig.

Jeg håper noen av disse tipsene var hjelpsomme, og at du nå i hvertfall har blitt litt inspirert til å prøve å fotografere hundene på en litt mer avansert måte selv bare med hjelp av en telefon. Det kan godt være det trengs litt øvelse både med hund og eier, men det er bare å holde aktivt på med det så sitter det etterhvert ?